Beylikdüzü Belediyesi, çölleşme ve kuraklıkla mücadele kapsamında ilçede birçok projeyi hayata geçirdiklerini ve bu riski ortadan kaldırmak adına doğayı koruyan adımlar attığını söyledi.
Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “İstanbul’un bu büyük riski ortadan kaldırması için çılgın projeler, beton kuleler ya da düzensiz konut artışlarına değil; doğayı koruyan vadilere, yeşil alanlara, kent ormanlarına, üreten topraklara, temiz bir çevreye ihtiyacı var. Bizler temiz bir çevre oluşturmak adına “Bugüne Nefes Yarına Umut” olmak için yeşil alan faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2017 yılında Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü ve TÜBİTAK BİLGEM işbirliği ile hazırladığı Türkiye Çölleşme Modeli raporunda bilim insanları; Türkiye arazisinin %12.7 si zayıf, %53.2 si orta ve % 25.5 inin yüksek çölleşme riski altında olduğunu belirtti.
Orta yüksek risk grubunda belirtilen arazilerin çölleşme ve arazi bozulumuyla ilgili mücadelede hızlı ve etkin önlemler alınmaması durumunda yakın gelecekte Türkiye yüz ölçümünün yaklaşık yarısının (%48.6) yüksek çölleşme riski altında olduğu değerlendirildi.
Beylikdüzü Belediyesi ise 17 Haziran Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü kapsamında yaptığı açıklamada, son iki yılda yaptığı yeşil alan faaliyetleriyle ilçede kişi başına düşen yeşil alan miktarını 9.6 metrekareye çıkardığını duyurdu.
Doğaya yapılan yatırımları her zaman öncelikli tutan ve yeşil alan hedefini daha da üst seviyelere taşımak için adımlar atan Belediye, Beylikdüzü genelinde yaptığı çalışmalar kapsamında 389 bin 864 metrekare yeni yeşil alan ile birlikte toplam yeşil alan miktarının 3 milyon 509 bin 490 metrekareye ulaştığını belirtti.
Bu kapsamda ayrıca ilçe genelinde 5 bin 186 adet yetişkin ağaç ve 144 bin 389 adet fidan, çalı ve bitki dikildiği söylendi.